Far far far away...

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

...a zasa...je tu zima...

asi neznášam zimu. No dobre, tak ju neznášam určite, zabite ma...ale napriek tomu som mala k nej toľko citu (dúfam, že moju náklonnosť pochopí), že som ju rozsekala na podskupiny >:)

               Alebo ako sa mi nepodarilo pochopiť dôvody ľudí, ktorí ju vraj radi majú.        

Napríklad dôvod tzv. ekológov, že cez zimu si príroda oddýchne, zregeneruje sa, bude na jar menej chorôb atď. No povedzme že áno. Ale akurát tak možno za čias našich starých mám, kedy sa cez zimu asi ťažšie šíril mor, ale to by som naozaj nerada rozvádzala do detailov. Chcem dnes vidieť človeka, ako by vyhnal z tela mrazom rakovinu. Jaj, no nepoviem taký poriadny 20 stupňový mráz. Vtedy keď nám v škole nešlo kúrenie, aspoň prázdniny boli ;). Ale podľa toho, čo som dnes počula, každý rok sa oteplí asi od 2 do 4 stupňov. No viem že to znie asi otrepane, ale môže za to globálne otepľovanie. To len keby náhodou niekto nevedel. Priznávam, že ani ja príliš svojim životom nedopomáham. Ale keď si predstavím, že tí čo prídu po nás už nebudú mať možnosť vidieť ju takú, akú sme ju dostali pred nimi my. Taká už spomínaná stará mama určite namala ani zdania o nejakej rakovine kože. Za to sa treba poďakovať len našej večne aktívnej generácii. Ľudstvo je rakovina tejto planéty. A podľa mňa si ona nenechá len tak premrhať s nami svoje najlepšie roky :). Three cheers for sweet revange, lol.

    Druhý názor zastáva tzv. krúžok večných melancholikov. Neviem prečo som ich sem pridala tiež, veď oni sa nepozastavujú nielen nad každým ročným obdobím, ale skrátka úplne nad všetkým. Ja však ako zástanca všetkých nepolepšiteľných rojkov som cítila nutnosť bratsky ich spomenúť. Je dobre keď v neznesiteľnom počasí, ktoré sa dá zaradiť asi niekde medzi kriplavú jar a zmáčanú zimu, si človek môže pokecť v autobuse s niekým, kto mu opíše nastanú situáciu tak, ako to ešte v živote nepočul. Zriedkakedy to prejde aspoň bez malého pousmiatia. Nechcem týmto naznačiť, že rojkov neberieme vážne alebo že sa nám dokonca zdajú smiešny. Absolútne melancholikov až rojkov takto nehodnotím, naopak im veľmi fandím a dúfam, že aj vám sa zdá že bez nich by to tu nebolo ono. Sme jednoducho radi, že ich tu máme :).

    No a ešte ďalšia skupinka fanúšikov zimy. Tiež nazývanými aj chorobní lyžiari/snowbordisti. Ja sama dokonca poznám ukážkové zosobnenie tejto mojej kategérie. Utvrdzujem sa v tom po každej nezmyselnej debate, ktorá aspoň podľa mňa nikam nevedie. Aj tak táto anonymná osôbka ešte s väčším vytržením bez ohľadu na pretým krvopotne vykonaný monológ zahlási, že zima je jednoducho úžastná. Takýto ľudia sa tiež ťažko vyvádzajú z omylu tesne po dobrej lyžovačke - keby to niekto chcel skúšať. Netvrdím, že tiež nepovažujem za dosť inšpiratívny ski-adrenalín typu:...stav sa, že preskočím tamten zamrznutý potôčik bez rozbehu.... . Ja len  asi proste neznesiem, keď niekto začne brať spúšťanie sa z kopca na latkách ako celoživotnú náplň. No popravde, kto by sa po štvrtom páde na ľade cestou do školy nezdal zdrvený po vypočutí myšlienky: ...keby bolo podľa mňa, zima by mohla byť aj celý rok... . Ja teda áno, neviem ako vy. Hm, ale aspoň ocením optimistický pohľad na svet cez zimu. Najmä u ľudí s noým snowbordom, ktorý sa na mne ,,príliš" nesmiali, keď som na ňom stála prvý krát.

             


Just things around me | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014